Bazén Jablonec n/N, Svatopluka Čecha 4204, Jablonec nad Nisou 

25 m, dětský bazén, dva tobogány, pára, sauna, sluneční louka, dětské brodítko, plážový volejbal, masáže, solárium.

Aquapark Babylon, Liberec 

Několik bazénů s teplotou 30°C, čtyři tobogány, skluzavka, protiproud, parní lázně, sauna, masáže, vířivky, solária, dětské brouzdaliště a relaxační jeskyně. Každé pondělí 20-22 h. plavání pro nudisty. Novinka: aquazorbing v ceně vstupenky.
 

Bazén Liberec, Liberec 

50 m, dětský bazén, 150 m dlouhý tobogan, skokanská věž, divoká řeka, pára, sauna, masáže, solárium, skluzavka, vířivka, wellness, novinka: chodník z oblázků pro masáž nohou.

Přehrada Mšeno, Jablonec nad Nisou

je oblíbená vodní plocha nedaleko centra Jablonce nad Nisou. Jsou zde písčité i travnaté pláže, hřiště pro fotbal, tenis, basket a plážový volejbal, půjčovna loděk, dětské koutky, stánky s občerstvením a in-line dráha.

Přehrada Černá Nisa, Bedřichov

nebo takzvaná vodní nádrž Bedřichov (Bedřichovská přehrada) leží na řece Černá Nisa nedaleko Bedřichova. Se svými 775 m n.m. je nejvýše položenou nádrží v Jizerských horách. Slouží k ochraně před povodněmi, rybaření a koupání (je zde i nudistická pláž), běžkaření a také je odtud odváděna voda do tří elektráren. Černá Nisa je velmi vyhledávaným turistickým cílem.

Přehrada Harcov (Liberecká přehrada), Liberec

Vodní nádrž Harcov (12 ha), nazývaná také Harcovská přehrada či Liberecká přehrada, leží nedaleko centra města v údolí libereckého Harcovského potoka, obklopená z jedné strany lesem a z druhé klidnou vilovou čtvrtí. Přehrada kromě travnaté a písčité pláže nabízí hřiště pro plážový volejbal, sprchy a wc a restauraci.

Koupaliště Bedřichov, u Doliny

Venkovní koupaliště v obci Bedřichov v Jizerských horách u restaurace Dolina (nedaleko hlavního parkovištěú. Vstup zdarma.

Koupaliště Sluníčko, Dřevařská 308, Liberec - Vratislavice nad Nisou 

Plavecký (50m) i neplavecký bazén, minigolf, plážový volejbal, prolézačky, mělčinu pro děti a restauraci. Bezbariérový přístup.

Koupaliště Vápenka, Ještědská 555/22, Liberec

Nachází se v Liberci - Hanychově, nedaleko tramvajové trati ve směru z centra na Ještěd. Pro návštěvníky jsou k dispozici travnaté odpočinkové plochy, pláže, dětské hřiště, brouzdaliště, občerstvení a hlavní bazén o rozměrech 50×25 metrů, dětský bazén, skluzavka, skokanský můstek, sprchy, dětský koutek, převlékárny a restaurace.