Lezecká aréna Makak climbing

Liberecká 480/104, Jablonec nad Nisou

Lezecká aréna nabízí řadu lezeckých i boulderingových profilů. Výška lezecké stěny se pohybuje od 10 m do 16 m. Se svojí celkovou plánovanou lezeckou plochou až 2000 m2 se jasně zařadí mezi ty největší v ČR.

Skladba lezeckých profilů a jejich rozmanitost jistě uspokojí záčatečníky, ale i profesionální a výkonnostní lezce. Lezecká aréna nabízí 88 výstupových linií o délce až 24 m. 
V lezecké aréně je k dispozici půjčovna lezeckého vybavení a obchod s lezeckým příslušenstvím. 


Horolezecké centrum Šutr.cz

Hrazená 470/18, Liberec 

Horolezecké centrum Šutr.cz se nachází v centru Liberce, v objektu bývalé městské tržnice za ČSOB Na Rybníčku. Horolezecké centrum bylo otevřeno v září 2009. Je určeno široké veřejnosti. Rozkládá se na celkové ploše 1290 m2 a nabízí 80 vertikálních linií a 160 plnohodnotných cest.

Centrum nabízí možnost všestranného lezení, boulderingu nebo doplňkového tréninku. Je koncipováno tak, aby bylo dosaženo nejlepšího poměru obtížnosti i charakteru cest pro nejširší spektrum návštěvníků.

Je zde sektor pro začínající a mírně pokročilé lezce, stejně tak jako sportovní profily pro uspokojení nejnáročnějších tréninkových potřeb. Výčet cest obsahuje kombinace od nejlehčích, silových, vytrvalostních i velmi náročných výstupů. Kromě obvodových stěn byly v centrálním středovém prostoru haly vybudovány tři dominantní věže z free-formu. Lezení na věžích umožňuje výstup až do štítu střechy s celkovou výškou 11,5 m.

Pro výuku dětí a aktivity škol jsou instalována dvě samostatně zajišťující certifikovaná lana, která zajišťují maximální bezpečnost. 


Lezecká a boulderová stěna Liberec

Olbrachtova 820, Liberec

Lezecká a boulderová stěna Liberec je součástí Squash areny Liberec na libereckém sídlišti Kunratická.

Venkovní lezecká stěna: 7 m vysoká a 7 m široká laminátová stěna, osvětlená a krytá proti dešti, k tomu dvě boční strany ze speciální překližky, 8 jištění, až 8 lan zároveň. Opláštění stěny je vyrobeno z nejmodernějších typů laminátů a překližek s povrchem z epoxidové pryskyřice se vsypem křemičitého písku.
Je postaveno 20 lezeckých cest, k dispozici jsou k zapůjčení expresky a jedno lano je nataženo stále.

Lezení na vlastní nebezpečí (podepsat). Vstup má pouze ten, kdo má s lezením zkušenosti (umí se navázat, umí jistit spolulezce a umí si vytáhnout lano do vrchních, erárních karabin).